KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

29 KASIM ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 10.30 İLE 19.00 SAATLERİ ARASINDA OKUL BAHÇESİNDE KAN BAĞIŞI KAMPANYASI DÜZENLENECEKTİR. TÜM KAN BAĞIŞÇILARINI OKULUMUZA DAVET EDİYORUZ.

DEĞERLİ BAĞIŞÇILAR

-18-65 Yaş arası

-50 kg üzeri sağlıklı her birey 3 ay ara ile yılda 4 kez kan bağışlayabilir.

-Kan bağışlamadan önce kan sayınız (Hemoglobin düzeyiniz) ölçülüyor. Kan sayınız uygunsa doktorumuz sizi kan bağışına yönlendiriyor.

-Verdiğiniz her kan bağışında mutlaka HIV (AIDS), HEPATİT C, Hepatit B, Frengi ( Sifilis) ve Kan grubu testi yapılıyor.

 Kan vermeden önce yorgun, uykusuz ve aç olmamalı,

 Son 24 saat içinde aşırı miktarda alkol alınmamış olmalıdır.

Grip, nezle gibi herhangi bir sağlık probleminin olmaması

Son 3 gün içinde antibiyotik kullanılmaması

 Kullanılan ilaçlar, aşılar doktora bildirilmelidir.

Son 1 yıl içerisinde ameliyat, endoskopik muayene, kolonoskopik muayene, dövme takı için cilt deldirme, hacamat yaptırmamış olmak gerekir.

 Resimli ve resmi bir kimlik belgesi (ehliyet, nüfus cüzdanı, vb) ibraz etmeniz kayıtların doğru ve güvenli olması açısından zorunludur.

 

             TÜRK KIZILAYI KAN MERKEZLERİ’NDEN KAN TEMİNİ

                  Kanın temini her zaman önemli hususlardan biri olmuştur.  Hastanelerde takas usulü kan temini gerçekleşirken Kızılay Kan Merkezlerinde kan ve kan ürünleri gönüllü bağışçılarımız yoluyla daha güvenli bir şekilde temin edilerek ihtiyacı olan kişilere talepleri üzerine verilmektedir.

Son yapılan çalışmalar çerçevesinde SGK ile yapılan anlaşmalar sonucunda ihtiyaç olan kanı ücretsiz olarak temin edebilmeniz için Kızılay Kan Merkezince istenen belgelerin tam olması yeterlidir. Bu sayede ihtiyacınız olan kan ve kan ürününü ücretsiz olarak temin edebilirsiniz.

 Birçok hastaneyle yapılan protokollerimiz sayesinde artık bu hastaneler de sizin ihtiyacınız olan kanı direk bizden talep ederek sizi kan arama derdinden kurtarmaktadır.

Unutmayın ki bu konuya halkımızın duyarlılığı arttıkça ve bağışlarımız çoğaldıkça kan konusu bir sorun olmaktan çıkacaktır. Gösterdiğiniz Duyarlılık İçin Teşekkürler 

 

21.11.2023 75

21-11-2023

İLETİŞİM

Adres:
Beykonak Belediyesi Yanı, Kumluca, Antalya / Kurumumuz Kumluca merkeze 6km, Antalya merkeze 90km uzaklıktadır.


Telefon
(242) 882 6028


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın